Yoga helpt bij stress

Balans vinden

Heb jij last van stress? Wil je meer rust in je hoofd, maar je weet niet hoe? Zoek je naar een vorm van lichaamsbeweging op je eigen niveau? Verlang je er naar meer grip op je leven te hebben? Zowel geestelijk als lichamelijk? Yoga helpt!

Lichaam en geest vormen een eenheid

Stress heeft onmiddellijk zijn weerslag op het lichaam. Als iets meevalt, slaak je een zucht van verlichting. Als je erg schrikt, houd je je adem in. Stress kun je verminderen door je hoofd leeg te maken of door je lichaam tot ontspanning te brengen. En dat is hoe yoga werkt: yoga brengt balans in je lichaam en geest.

Lenigheid en kracht ontwikkelen

De yogahoudingen worden heel precies opgebouwd, waardoor je heel geconcentreerd bezig bent en even loskomt van de dagelijkse sores. Je doet de oefeningen op je eigen niveau, dus je hoeft zeker niet lenig te zijn. Door de houdingen train je je lichaam en word je soepeler en sterker.

Buikadem ontspant direct

Ook zijn er ademhalingsoefeningen om je de buikadem aan te leren. Muzikanten weten hoe belangrijk deze buikadem is, waardoor je meer lucht inneemt en langere tonen kunt blazen. De buikadem brengt je direct een betere concentratie en ontspanning.

Ik zou je graag nog zoveel meer willen vertellen en mijn waardevolle ervaringen met je willen delen.

Misschien heb je nu het idee dat yoga niets voor je is. Dat kan zijn. Ik verken graag met jou de mogelijkheden. Voel je vrij om je verhaal met mij te delen. Of meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles. Je kunt mailen naar marleen@gaandewijs.nl. Liever eerst meer lezen, kan door te klikken op de link: https://gaandewijs.nl/yoga/