Marleen Zwart-Roodzant: onderzoekend op weg

Al jong was het mijn droom om kwetsbare mensen te helpen met de dingen die ik geleerd heb in de moeilijke perioden in mijn leven. Zo hebben mijn man en ik gedurende lange tijd pleegkinderen opgevangen. In die tijd werkte ik als onderzoeker in de landbouwwereld. Inmiddels werk ik al meer dan 15 jaar op een VMBO-school en ook voor Praktijkonderwijs. Een droombaan! Al die jaren heb ik veel gelezen en ook vele opleidingen en trainingen gevolgd. Nu zet ik deze ervaring en kennis in om jongeren en volwassenen te helpen, daar waar ze vastlopen. Ik heb me gespecialiseerd in het leren leren en leren ontspannen. Ik vind het een uitdaging te onderzoeken waar en waarom het vastloopt en te proberen oplossingen te zoeken en mensen in hun kracht te zetten.

Verder heb ik als gevolg van een ernstige ziekte een prikkelstoornis overgehouden. Dit betekent dat ik moeite heb prikkels te verwerken, zoals geluiden filteren en stress. Dit is vergelijkbaar met klachten als AD(H)D, autisme, hooggevoeligheid en burn-out. Ik, als nuchtere boerendochter, heb ervaren dat yoga deze klachten sterk vermindert. Nu help ik mensen die met dit soort klachten te maken hebben. Wat zou het mooi zijn, als je dit niet op je vijftigste leert, zoals ik, maar al in je jeugd!

Wie komen er bij mij?
Ik trek mensen aan die de moed hebben hun leven een andere koers te geven. Ik ben niet iemand die je vertelt hoe je iets precies moet doen. Ik ga ervan uit dat ieder mens de kracht en wijsheid heeft zelf de juiste keuzes te maken die op dat moment passend zijn. Daarom bied ik veel zoekrichtingen aan, zodat een ieder zelf kan ervaren hoe dingen voelen en wat bij hem past.

Marleen