Als je lichaam hapert…

Werkt je lichaam niet zoals je graag zou willen? Ben je ziek of heb je last van beperkingen? En geeft dit je veel stress? Ik heb het zelf ervaren: yoga helpt ook dan!

Stress beïnvloedt je lichaam

Stress heeft altijd zijn weerslag op je lichaam. Het maakt uit wat jouw emotie is, waar de spanning in je lichaam zich uit. Als je je lichaam beter leert kennen, ga je steeds beter begrijpen hoe dit werkt. Daardoor kun je spanningen en stress sneller herkennen en sneller actie ondernemen. Hierdoor zul je langzaamaan en in je eigen tempo steeds ontspannener worden.

Yoga en stress

Door je geest te ontspannen, komt je lichaam tot rust. Door je lichaam tot rust te brengen, komt je geest, je gedachtewereld tot rust. Op deze manier doet yoga zijn werk. En zo helpt yoga mij en andere yogi’s rust en kalmte te vinden.

Ja maar…

Denk je dat je lenig moet zijn of een goede conditie moet hebben? Iedereen doet de oefeningen op zijn of haar eigen niveau. In mijn ziekteperiode heb ik ook veel oefeningen zelf ontwikkeld, omdat ik beperkt was in mijn energie en motoriek.

Special Needs

Voor mensen die behoefte hebben aan eenvoudige oefeningen, niet te zware houdingen en vooral rust in hun hoofd en ontspanning in hun lijf is er Special Needs. Een aantal oefeningen doen we zittend op een stoel in plaats van op de mat en de ontspanning is op een wollen mat. De wollen mat ligt zacht en voelt heerlijk warm voor een extra diepe ontspanning.

Wil je thuis eens een oefening proberen? Schrijf je dan gratis in voor een ontspannen yogamoment: https://gaandewijs.nl/yoga/.

Ben je al helemaal enthousiast? Meld je dan aan voor een proefles deugdenyoga Special Needs om het zelf eens uit te proberen en te ervaren: https://gaandewijs.nl/yoga/special-needs-yoga/.

Of wil je eerst meer informatie? Mail me dan: marleen@gaandewijs.nl